Voor de tweede maal gaat Ex situ de meer culinaire kant op met een op de archeologie geïnspireerd recept.

De enige echte FOOD-archeoloog kroop voor Ex situ opnieuw achter het fornuis en toverde een saaie alledaagse gerstepap om in een trendy en lekker hedendaags recept.

Gerst was het basisvoedsel van onze voorouders. Deze graansoort kon overal groeien en was dus ideaal voor de arme zandbodem van Vlaanderen.

Tegenwoordig is gerst vooral bekend bij het brede publiek omdat er bier van gemaakt wordt, maar in het verleden werd gerst naast gedronken ook gegeten.

Jeroen toont met zijn recept voor gerstepap dat ook de moderne wereldburger kan genieten van eenvoudig voedsel.

Thuis proberen, het kan. Binnenkort in de nieuwe Ex situ 9

Jeroen Van Vaerenbergh, de FOOD-archeoloog, aan het werk in zijn keuken © Dirk Trachet
Jeroen Van Vaerenbergh, de FOOD-archeoloog, aan het werk in zijn keuken © Dirk Trachet

Reacties zijn gesloten.