Ex situ is een driemaandelijks tijdschrift dat archeologie op een boeiende en vooral toegankelijke manier wil presenteren aan een breed publiek. Ex situ biedt een zicht op archeologie in Vlaanderen, met een waaier van korte en lange reportages, opiniestukken en fotoverslagen. Via toegankelijke teksten, kwaliteitsfotografie en een mooie verpakking wil het een schakel vormen tussen onderzoekers en lezers. De focus ligt op archeologisch onderzoek in Vlaanderen, maar ook aan Vlaamse vorsers in het buitenland besteedt Ex situ aandacht.
Ex situ verscheen voor het eerst in maart 2012 en wordt gedrukt op 1200 exemplaren.

ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS
De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die samen wil zorgen voor meer doorstroming van informatie uit archeologisch onderzoek naar het publiek toe. Archeologen vanop het terrein of onderzoekers vanachter de computer zorgen samen met de redactie voor een gevarieerde inhoud. Het Forum Vlaamse Archeologie vzw (FVA) is de verantwoordelijke uitgever.

Voel je er iets voor om zelf de handen uit de mouwen te steken en ons team te versterken? Aarzel niet en stuur ons een bericht waarin je jezelf  kort voorstelt en welke vrijwilligerspost je wel zou zien zitten.


Wie onze werking wil ondersteunen kan steeds een vrije bijdrage leveren via overschrijving.

Forum Vlaamse Archeologie vzw
IBAN: BE49 7330 3456 5271
BIC: KREDBEBB


Verantwoordelijke uitgever:

Rijselstraat 215 8200 Sint-Michiels