“Het archeologisch onderzoek zal gedragen worden door een internationaal team van archeologen, historici, specialisten en vrijwilligers”

In 2015 ontdekten archeologen de resten van een uitzonderlijk goed bewaard Duits bolwerk uit de Eerste Wereldoorlog, ingegraven op de heuvelrug van Wijtschate. Een verkaveling bedreigt echter deze archeologische site met versterkte molen, loopgraven en stoffelijke resten van Britse en Duitse soldaten. Aangezien de huidige middelen tekort schieten voor het vervolgonderzoek, hebben enkele archeologen en historici met een passie voor de Eerste Wereldoorlog het Höhe 80-project met crowdfunding opgezet.
Ex situ sprak met Simon Verdegem, slagveldarcheoloog en autoriteit met betrekking tot archeologisch onderzoek naar de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen, en Robin Schäfer, een Duits militair historicus gespecialiseerd in het Duitse leger tijdens de Wereldoorlogen. Samen met de Brit Peter Doyle, expert in oorlogslandschappen, vormen zij de kern van het Höhe 80-project.

“De crowdfunding zal iedereen de mogelijkheid bieden om betrokken te raken bij het archeologisch onderzoek”

Benieuwd naar het interview over een archeologische site van internationaal belang uit de Eerste Wereldoorlog? Geraakt door het Höhe 80-project en de crowdfunding? Meer informatie vind je op www.hill80.com en lees je binnenkort in Ex situ 18!

Ben je nog geen lid? Neem nu een abonnement voor Ex situ 18 tot en met 21!

Ex situ interviewt Simon Verdegem en Robin Schäfer.
Ex situ interviewt Simon Verdegem en Robin Schäfer. © Dieter Jehs

Reacties zijn gesloten.