“De voorbije vier jaar heb ik veel bijgeleerd over de boerenstiel. Ik denk dat Jan ook wat wijzer is geworden over de grond, waarop hij woont. Ik meer boer, hij meer archeoloog”

Diep in het polderland voorbij Brugge en Damme zijn Ex situ en Jan Trachet op bezoek bij Jan Tilleman. Op een historische boerderij in Hoeke raakte boer Jan immers gefascineerd door het verleden van zijn streek. Deze passie vertaalt zich in een schuur vol vondsten en bewijzen van de glorie van het middeleeuwse Hoeke, dat zich net onder de graszoden bevindt. Jan Trachet is archeoloog aan de Universiteit Gent en boog zich in zijn doctoraat over de weinig gekende middeleeuwse voorhavens van Brugge. Een gesprek met twee door het verleden gepassioneerde zielen wiens paden elkaar kruisten.

“Zo’n unieke stukken vinden ze in Brugge niet, daarvoor moet je in de voorhavens zijn”

Benieuwd naar het interview met Jan en Jan over het middeleeuws verleden van Hoeke? Nog geen abonnement of moet jouw abonnement nog vernieuwd worden? Neem of verleng een abonnement voor 3 januari 2018 en lees als eerste dit coververhaal in Ex situ 18!

Wie meer wil weten over het onderzoek naar de Brugse voorhavens, die vindt informatie op de website van het Zwinproject.

Reacties zijn gesloten.